Skip links

Scleralens Symposium 2019

Nieuwe standaard of het laatste redmiddel?

Wordt het straks gebruikelijk om scleralenzen aan te meten of blijft het een laatste redmiddel? Neem deel aan het symposium op 24 juni en oordeel zelf!
welkom

Scleralens Symposium 2019

Op maandag middag 24 juni organiseert Eaglet-Eye Academy in samenwerking met Microlens en UCO lenzen voor de eerste keer in Nederland hét scleralens symposium in het NUVO Optiekcentrum in Houten. Deze middag staat volledig in het teken van kennisoverdracht omtrent scleralenzen.

In de Verenigde Staten zien we dat scleralenzen steeds vaker als standaard worden aangepast, zelfs als er geen medische indicatie is maar omdat ze simpelweg meer comfort bieden. Zet deze trend zich door in Europa? Of blijven scleralenzen in gebruik als medisch redmiddel? Gedurende dit symposium zal Elke Kreps uit de doeken doen welke behandelingen voorhanden zijn voor keratoconus en wanneer de oogarts of optometrist wat kan of moet doen als behandeling. Eef van der Worp bespreekt de kansen en uitdagingen die scleralenzen bieden. Vervolgens zullen optometristen Ilse Flux en Stijn van Beurden de laatste meet methoden laten zien. Maakt techniek het makkelijk om scleralenzen aan te meten of komt er toch nog een hoop ervaring bij kijken?

Beoordeel zelf of scleralenzen meer als standaard kunnen worden aangemeten of dienen ze als laatste redmiddel? Het belooft een interessante middag te worden voor oogartsen, optometristen en contactlens specialisten die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van scleralenzen.

Schrijf je meteen in

Wees er snel bij en schrijf u nu in want vol = vol! Deelname aan dit symposium is geheel kosteloos. Na deelname aan het symposium ontvang je een certificaat dat goed is voor 3 punten voor zowel optometristen/orthoptisten (ADAP) als voor contactlens specialisten (KABIZ).

Thema's

Klinische Indicaties

Wat zijn de klinische indicaties voor het aanpassen van scleralenzen? Hoe kunnen oogarts en optometrist optimaal samenwerken voor het beste resultaat voor de patiënt?

De wetenschap

Wat zijn de laatste ontwikkelingen in lensdesigns. Welke rol spelen de verschillende topografen in scleralens aanpassingen?

Aanpastechnieken

Welke tools zijn er beschikbaar en hoe moet je de data interpreteren?

Verzekeraars

Hoe kijken verzekeraars naar scleralenzen en hoe maak je gepaste afspraken met ze?

Programma

TijdActiviteitSpreker
13:00 - 13:30Inloop
13:30 - 13:45Introductie
13:45 - 14:30Diagnose en behandeling van Keratoconus anno 2019Dr. Elke Kreps (Universiteit van Gent)
14:30 - 15:15Kansen en uitdagingenDr. Eef van der Worp
15:15 - 15:45Pauze
15:45 - 16:15Meten is wetenIlse Flux (Eaglet Eye)
16:15 - 17:00Case reportsStijn van Beurden (Contactalook)
17:00 - 18:00Borrel & live passing

Scleralenzen worden steeds populairder
maar er zijn nog enkele controverses

Eef van der Worp bespreekt de kansen en uitdagingen van de scleralens.

Play

De sprekers

Maak kennis met de sprekers

Laatste bijdragen

ACHTERGRONDEN EN ONTWIKKELINGEN

Schrijf je Gratis in

Inschrijven