Skip links

Scleralens Symposium

Nieuwe standaard of het laatste redmiddel?

Op 24 juni 2019 was het eerste Scleralens Symposium in Houten. Deze site heeft het verslag van dit evenement en verzamelt relevante informatie over scleralenzen in Nederland. In de toekomst zal er een tweede Symposium gehouden worden. Meer informatie volgt dan hier.
welkom

Scleralens Symposium 2019

Op maandag middag 24 juni organiseerde Eaglet-Eye Academy in samenwerking met Microlens en UCO lenzen voor de eerste keer in Nederland hét scleralens symposium in het NUVO Optiekcentrum in Houten. Deze middag stond volledig in het teken van kennisoverdracht omtrent scleralenzen.

In de Verenigde Staten zien we dat scleralenzen steeds vaker als standaard worden aangepast, zelfs als er geen medische indicatie is maar omdat ze simpelweg meer comfort bieden. Zet deze trend zich door in Europa? Of blijven scleralenzen in gebruik als medisch redmiddel? Gedurende dit symposium deed Elke Kreps uit de doeken welke behandelingen voorhanden zijn voor keratoconus en wanneer de oogarts of optometrist wat kan of moet doen als behandeling. Eef van der Worp besprak op zijn enthousiaste wijze de kansen en uitdagingen die scleralenzen bieden. Vervolgens lieten optometristen Ilse Flux en Stijn van Beurden de laatste meetmethoden zien. Maakt techniek het makkelijk om scleralenzen aan te meten of komt er toch nog een hoop ervaring bij kijken?

Uit de enthousiaste reacties van de bezoekers bleek dat de kennisoverdracht als zeer nuttig en interessant is ervaren. Wilt u op de hoogte blijven van toekomstige evenementen met betrekking tot scleralenzen? Meld u dan aan hier.

Houd mij op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van scleralenzen in Nederland? En wil je zodra de inschrijving opent op de hoogte gebracht worden? Meld je dan aan voor onze emailservice. 

Thema's

Klinische Indicaties

Wat zijn de klinische indicaties voor het aanpassen van scleralenzen? Hoe kunnen oogarts en optometrist optimaal samenwerken voor het beste resultaat voor de patiënt?

De wetenschap

Wat zijn de laatste ontwikkelingen in lensdesigns. Welke rol spelen de verschillende topografen in scleralens aanpassingen?

Aanpastechnieken

Welke tools zijn er beschikbaar en hoe moet je de data interpreteren?

Verzekeraars

Hoe kijken verzekeraars naar scleralenzen en hoe maak je gepaste afspraken met ze?

Scleralenzen worden steeds populairder
maar er zijn nog enkele controverses

Eef van der Worp bespreekt de kansen en uitdagingen van de scleralens.

Play

De sprekers

Maak kennis met de sprekers

Laatste bijdragen

ACHTERGRONDEN EN ONTWIKKELINGEN