Skip links

Scleralens Symposium

Scleralens Symposium is hét platform voor sclerale lenzen in Nederland. De nadruk ligt op het informeren van optometristen over de laatste stand van zaken met betrekking tot sclera lenzen. Van belangrijke evenementen zullen we de informatie hier delen. 

EUROSCOLE NEDERLAND

2 daagse scleralens workshops

Sclerale lenzen nemen een steeds belangrijker rol in het assortiment van de moderne lenspraktijk. Mede dankzij het zeer goede comfort en de brede indicaties groeit het aantal sclerlalenzen dat aangepast wordt. Daarom is het een heel goed moment om de kennis van scleralenzen te verbeteren met deze workshops.

De Euroscole is een uniek programma dat is opgezet en onder leiding staat van de  onnavolgbare optometrist Daddi Fadel (Italië). Dit jaar wordt Euoscole in 20 landen gegeven waaronder ook in Nederland met ondersteuning van de Nederlandse optometristen Kees Broos, Michaella Sas-Meertens en Reinier Stortelder.

Daddi Fadel
Kees Broos
Michaella Sas-Meertens
Reinier Stortelder
  • WANNEER: 3 en 4 juli 2022
  • WAAR: Novotel Rotterdam Brainpark
  • KOSTEN: €500 
  • Combinatie van theorie en praktijk
  • Leer de laatste stand van de techniek
  • Neem deel aan dit unieke event
REGISTREER HIER

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van scleralenzen in Nederland? En wil je zodra de inschrijving opent op de hoogte gebracht worden? Meld je dan aan voor onze emailservice. 

Houd mij op de hoogte

Scleralens Symposium 2019

In 2019 organiseerde Eaglet-Eye Academy in samenwerking met Microlens en UCO lenzen voor de eerste keer in Nederland hét scleralens symposium in het NUVO Optiekcentrum in Houten. Het symposium stond volledig in het teken van kennisoverdracht omtrent scleralenzen.

In de Verenigde Staten zien we dat scleralenzen steeds vaker als standaard worden aangepast, zelfs als er geen medische indicatie is maar omdat ze simpelweg meer comfort bieden. Zet deze trend zich door in Europa? Of blijven scleralenzen in gebruik als medisch redmiddel? Gedurende dit symposium deed Elke Kreps uit de doeken welke behandelingen voorhanden zijn voor keratoconus en wanneer de oogarts of optometrist wat kan of moet doen als behandeling. Eef van der Worp besprak op zijn enthousiaste wijze de kansen en uitdagingen die scleralenzen bieden. Vervolgens lieten optometristen Ilse Flux en Stijn van Beurden de laatste meetmethoden zien. Maakt techniek het makkelijk om scleralenzen aan te meten of komt er toch nog een hoop ervaring bij kijken?

Scleralenzen worden steeds populairder
maar er zijn nog enkele controverses

Eef van der Worp bespreekt de kansen en uitdagingen van de scleralens.

Play

Laatste bijdragen

ACHTERGRONDEN EN ONTWIKKELINGEN